Изследователи вече са открили доказателства за съществуването на древно гигантско земноводно, което

...
Изследователи вече са открили доказателства за съществуването на древно гигантско земноводно, което
Коментари Харесай

Учени откриха едни от най-древните вкаменелости

Изследователи към този момент са разкрили доказателства за съществуването на древно гигантско земноводно, което е съществувало преди времето на динозаврите, преди повече от 250 милиона години. Новите вкаменелости са открити в палеоповърхността Дейв Грийн, в провинция Квазулу-Натал в Южна Африка.

Те са открити в скална повърхнина и дават голяма визия за едно антично създание, което е изглеждало доста сходно на крокодилите.

Доказателствата са под формата на вкаменени отпечатъци от крайници, които демонстрират, че гигантското създание, отговорно за отпечатъците, е плувало сходно на днешните крокодили. Древното гигантско земноводно обаче е съществувало почти 50 милиона години преди еволюцията на крокодила - споделят откривателите в изказване.

Според новото проучване на откритието ринесухидните темноспондили - чиито скелетни остатъци сме откривали в предишното - са съществували през късния пермски интервал. Тези двуметрови антични великански земноводни са имали тела, сходни на тези на крокодили или солидни саламандри.

Proof of an ancient giant amphibian that predates the time of the dinosaurs, that existed over 250 million years ago, in the KwaZulu-Natal Province of South Africa.

The giant creature responsible for the footprints used to swim like crocodiles do today.
— S҉u҉s҉s҉e҉x҉i҉a҉n҉ (@TheFrankAccount)
Ринесухидният темноспондил освен е плувал като крокодил, само че и наподобява е ловувал по сходен метод във водата. Макар че отпечатъците демонстрират, че тези антични великански земноводни са плували, като са размахвали опашката си от една страна на друга, наподобява също по този начин, че са прибирали краката си, когато са плували. Тези същества не са най-старият прочут живот на Земята, само че въпреки всичко дават визия за някои от по-ранните дни на Земята.

Изследването на това изобретение сега е налично в PLOS ONE, рецензирано списание, налично за свободен достъп от Публичната библиотека на науката. Изследователите означават, че приемането на повече информация за тези антични великански земноводни е значимо, тъй като оказва помощ да се запълнят празнините, които имаме сега за този интервал.

Намирането на доказателства за същества, съществували преди динозаврите, каквито ги познаваме, не е изненадващо. Този интервал е оставил доста следи на нашата планета. Въпреки това това е интервал, който е бил изложен на по-малко внимание спрямо по-късните интервали, когато динозаврите са бродили по Земята. Така че съществуването на директни доказателства за същества, сходни на тези, които сме виждали по-късно, е поучително в доста връзки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР